Bijlwerpen

_facebookevenement (1).png
Voel je een echte Viking! Ook al lijkt dit een echte mannensport, het is eveneens zéér toegankelijk voor vrouwen.
Het gaat meer om ontspanning en ritme dan brute kracht.
Tijdens de initiatie leren we de techniek aan en kan je vrij proberen. Je zal merken dat je na enkele pogingen het doel al raakt.
De bedoeling is om je bijl in een roos te werpen. Elke zone geeft je een aantal punten.
Nadien dagen we mekaar uit in een echte competitie.
Reglement
– je gooit vanop een afstand van ong. 4m
– je kiest of je met 1 hand of 2 handen werpt
– tijdens je worp moet de bijl 1x ronddraaien en met het snijvlak in het hout belanden
– de steel moet omlaag wijzen
– een spel bestaat uit 10 worpen naar een roos van 1 tot 6 punten
– bij worp 5 en 10 kan je kiezen op de 2 bonuszones te werpen voor 8 punten
Of heb je liever een challenge game

_facebookevenement.png

ESCAPE ROOM 2.0: Sigurd & Brynhild, een Viking Saga!

-Een zinderende cocktail van fysieke opdrachten en spannende raadsels
-Een uur vol fun met vrienden, collega’s of familie-Sport, kracht, maar zeker ook teamwork en tactisch denken zijn belangrijk!

In teams van 4 tot 8 personen ga je de uitdaging aan om de verschillende opdrachten en raadsels tot een goed einde te brengen. Sport, kracht, maar ook teamwork, tactisch en logisch denken komen aan bod.
Wie van het een wat te kort komt, compenseert dat door een andere eigenschap, en vooral samen ben je sterk.
HET VERHAAL:
800 na Christus, Koning Harald was aan de macht in het groeiende koninkrijk der Vikings.  De Vikings, heersers der aarde, een volk van eer en moed, van rooftochten, moorden en immense schatten, met slechts 1 doel voor ogen, het bereiken van het Walhalla…
Sigurd de drakendoder leverde Koning Harald meermaals de nodige overwinningen op, en in naam van zijn koning veroverde hij talrijke gebieden.
Deze hoofdman was verliefd op Brynhild maar jammer genoeg was deze liefde onbereikbaar voor hem, want hij moest met een andere vrouw trouwen. Door een list zorgde hij er echter voor dat Brynhild met zijn zwager Gunnar moest huwen zodat hij haar in zijn buurt kon houden. Hun geheime liefde bloeide op achter gesloten deuren.
Na een tijd werd Sigurd de drakendoder door koning Harald opnieuw op een volgende veroveringstocht gestuurd, deze keer naar het verre Gallië. Langs smalle veldwegen re’ie over het platteland en stootte hij op een kleine en dappere nederzetting aan de oevers van de Nete.  Na een veldslag van 2 dagen en 2 nachten werd Sigurd gevangengenomen en terechtgesteld onder de grote lindeboom op het marktplein.  Het lichaam werd door zijn broederkrijgers begraven in zijn eigen schip en zo kon hij zijn laatste tocht inzetten richting het Walhalla. Op het graf kwam een gedenksteen die diende als brug naar het Walhalla.
Toen Brynhild vernam dat Sigurd dood was, stak ze, overstelpt met verdriet, zichzelf neer en belandde op de brandstapel in de hoop haar geliefde terug te zien in het Walhalla.
Wat ze echter niet wist, is dat zijn geest er nooit aankwam. Het schip zonk namelijk weg in de moerassen van de Kelderbeemd, de steen brak in 6 stukken en zijn geest kwam gevangen te zitten. Brynhild wachtte en wachtte op haar geliefde…
Meer dan 1000 jaar later kwamen de restanten van dit schip tevoorschijn tijdens de aanleg van dit terrein. Nog steeds zit de geest van Sigurd de drakendoder gevangen…
SLAAG JIJ ERIN de gedenksteen terug te vervolledigen zodat Sigurd en Brynhild eindelijk worden verenigd in het Walhalla?
OP AANVRAAG
%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close